Tietoa meistä

Mikä OmaDigi? Mitä me teemme? Keitä me olemme?
Täältä löydät vastaukset kysymyksiin.

OmaDigi Roni Silvennoinen
Roni Silvennoinen
Yrittäjä
Myynti & markkinointi
OmaDigi Jarmo Hirvonen
Jarmo Hirvonen
Yrittäjä
Laitteet ja opetus

OmaDigin tarina

OmaDigi on alkuvuodesta 2020 perustettu yritys, jonka tarkoituksena on tuoda ymmärrettävää digiopetusta kaikkien saataville. Opetustarjontamme koostuu itse luomistamme verkkokursseista ja -oppimismateriaaleista.

OmaDigi on osa Digitaitajaksi Oy:tä.

Miksi OmaDigi on olemassa?

Maailma ympärillämme on sähköistynyt nopeasti 80-luvulta alkaen, kun tietokoneet alkoivat yleistyä. Sähköisten palveluiden tarjoamat ajan, rahan ja vaivan säästöt ovat houkutelleet monet ihmiset ja yritykset niiden käyttäjiksi.

Koronapandemia on kiihdyttänyt entisestään palveluiden siirtymistä verkkoon.
Internetin ja älylaitteiden käytön opetusta ei kuitenkaan tarjota tarpeeksi helposti missään. Vastuu digitaitojen opettelemisesta on sysätty jokaisen meidän omille harteille.

Kehityksen kyydistä ovat pudonneet etenkin eläkeläiset. Tilastokeskuksen mukaan 25% 65-74-vuotiaista ei ole käyttänyt internetiä kertaakaan elämässään. 75-89-vuotiailla vastaava luku on 63 %.

Tarkkaa ”digisyrjäytyneiden” määrää on mahdoton sanoa, mutta jo pelkästään maamme eläkeläisissä heitä on jopa puoli miljoonaa.

Tähän ongelmaan me haluamme tarjota ratkaisun.

Alun perin tarkoituksenamme oli tarjota digiopetusta lähiopetuksena. Vuosi 2020 on näyttänyt, että lähiopetus ei ole paras keino tuottaa palvelua ja olemme joutuneet luopumaan tästä ajatuksesta. Etätyöskentelystä ja -opiskelusta on tullut uusi normi yhteiskuntaamme, sillä niihin mitkään taudit eivät vaikuta.

Tästä syystä kehitimme tilalle OmaDigin verkkokurssit ja -oppimismateriaalit, jotka mahdollistavat digioppimisen missä ja milloin vain.